Mijn hond fotograferen

Hieronder vind je 6 gouden tips voor een mooie foto van je hond te maken, hiervoor moet je echt geen proffesional zijn.

1. Bepaal de persoonlijkheid van je dier

Voordat je begint met fotograferen is het goed je af te vragen wat jouw hond zo bijzonder maakt. Heb je bijvoorbeeld een heel luie, slaperige hond? Leg hem dan vast terwijl hij lekker ligt te snurken. Kan je hond geweldige trucjes? Breng ze in beeld.

2. Kies een goede locatie

Ga voor een plek waar jouw Fikkie zich comfortabel voelt. Een park of natuurgebied waar je vaak met hem wandelt kan een goede locatie zijn, ook omdat je er zelf fijne herinneringen aan hebt. Let wel op de achtergrond, het zou zonde zijn als er bijvoorbeeld een lantaarnpaal in beeld is die de aandacht van je hond afleidt. De beste locaties zijn vaak de leegste: een groot stuk groen gras of een heideveld bijvoorbeeld.

3. Bepaal je standpunt

Je hebt honden in alle soorten en maten, maar meestal zijn ze toch echt een stuk kleiner dan wij. Wanneer je je op dezelfde hoogte bevindt als je hond, krijg je een veel interessanter beeld.

4. Maak veel – héél veel – foto’s.

Honden (en kinderen): ze doen nooit wat jij bedacht hebt. Maak daarom een heleboel foto’s, dan zit er altijd wel een mooie tussen. Het beeld toch in scene zetten? Neem iets lekkers mee en hou het boven de camera. Succes gegarandeerd!

5. Cheese!

Trek voor het fotograferen een sprintje met je hond. Dan komt die tong vanzelf naar buiten en lijkt het net of hij lacht.

6. Gebruik je creativiteit

Het favoriete speeltje van je hond, een grappig petje, bijzondere locatie of gewoon eens flink in- of uitzoomen. Speel met je camera, dan komt er vanzelf iets leuks uit.